Kurczak z szałwią i ziemniakami
Kurczak z szałwią i ziemniakami to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 337 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać baby-cut marchew, sos z kurczaka, sos worcestershire, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Specjalność Maxa kotlet z kurczaka z szałwią i puree ze szpinakiem dla niemowląt, Easy Healthy Slow Cooker Cider-duszone udka z kurczaka ze słodkimi ziemniakami i szałwią, oraz Ziemniaki Z Szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Ułóż kurczaka, ziemniaki i marchew w naczyniu do pieczenia.
W małej misce, wymieszać sos, sos Worcestershire, szałwia i pieprz czosnkowy.
Polać kurczakiem i warzywami. Spryskaj arkusz folii sprayem do gotowania. Przykryć naczynie do pieczenia folią, spryskaną bokiem w dół.
Piec 50 do 60 minut lub aż warzywa będą miękkie i sok z kurczaka nie jest już różowy, gdy centra najgrubsze kawałki są cięte.