Kurczak z suszonymi śliwkami i szałwią
Kurczak z suszonymi śliwkami i szałwią to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 38g białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka połówek piersi kurczaka, cebula, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ale-kurczak na wolnym ogniu z suszonymi śliwkami, Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami, oraz Pieczony kurczak z suszonymi śliwkami i szalotką.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Kurczaka posypać 1 łyżką szałwii, solą i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na patelni.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 3 protokół lub do miękkości. Wymieszać z winem i bulionem; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę szałwii i suszonych śliwek na patelnię; gotować 4 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu i octu.