Kurczak z salsą mango
Mango Salsa Chicken to meksykański przepis na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 424 kalorie , 30 g białka i 20 g tłuszczu . Za 1,93 dolara za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osoby uznały ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką paprykę, jajko, mango i kilka innych składników, możesz go przygotować. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i przygotowuje się go w około 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 84% . Ta ocena jest super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Spiced Chicken With Black Bean and Mango Salsa , Spicy Coconut Chicken With Mango Basil Salsa i Classy Poached Pear In Spicy Mango Nectar With Mango Ice Cream .
Instrukcje
PRZYGOTOWANIE SALSY: W małej misce wymieszaj mango, cebulę, kolendrę, zieloną paprykę i czerwoną papryczkę chili. Odstaw do czasu podania.
Lekko rozbij piersi kurczaka tłuczkiem, aby je spłaszczyć. Ubij jajko z mlekiem. Następnie obtocz je w mieszance jajka/mleka, a następnie w bułce tartej. Schłodź przez 1/2 godziny.
Smaż kurczaka na oliwie z oliwek, aż będzie gotowy, a wypływający sok stanie się klarowny.
Odcedź i podawaj z salsą mango.
Udekoruj listkami kolendry.