Kurczak z Ratatouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 278 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.01 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz latem squash, mąka, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Kurczak Ratatouille.
Instrukcje
1
Podsmażyć cebulę i bakłażana w gorącej oliwie z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości i jasnobrązowy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj squash, czosnek, i papryka; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Czosnek
Nóż Do Obierania
3
Dodaj pomidora, bazylii i 1/4 łyżeczki. każda koszerna sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować, stale mieszając, 2 do 3 minut lub aż mieszanina zostanie dokładnie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Sól Koszerna
Pomidor
Bazylia
4
Usuń mieszankę warzywną z patelni. Przykryj luźno folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
5
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
6
Posypać 1 łyżeczką. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Dredge kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Sól
7
Smażyć kurczaka, w 2 partiach, w gorącym oleju rzepakowym na patelni na średnim ogniu 2 do 3 minut z każdej strony lub do złotego koloru i gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi; przykryć i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Stojak Na Druty
9
Przełożyć do naczynia do serwowania, a na wierzchu polać mieszanką warzywną.
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Można spróbować mieszanki Terra Blanca "Onyx" Mountain Bordeaux. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 103 dolarów za butelkę.