Kurczak z pieczarkami i figami
Kurczak z pieczarkami i figami wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.14 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, seler, kurczak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak z pieczarkami i figami, Grillowany stek z pieczarkami Demi-Glace, oraz Demi-Glace.
Instrukcje
Wysuszone shiitakes umieść w małej misce i przykryj gorącą wodą na około 30 minut, aby ponownie się nawodniły.
Opłucz kurczaka, aby usunąć wszelkie pozostałości i osusz papierowymi ręcznikami. Rozetrzyj przyprawę mesquite na wszystkie części kurczaka. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużej patelni saute, brąz kurczaka ze wszystkich stron i umieścić na blasze do pieczenia.
Przenieść kurczaka do piekarnika i piec, aż soki uruchomić jasne i kurczaka jest widelec przetargu, o 35 protokół.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw.
Gdy kurczak jest w piekarniku, przygotować pomidora demi-glace.
Rozgrzać olej rzepakowy w średnim rondlu na średnim ogniu i podsmażyć czerwoną cebulę, seler i czosnek, aż zaczną lekko karmelizować, uważając, aby ich nie spalić. Gdy większość alkoholu odparuje, dodaj warzywa, wywar, pomidory, natkę pietruszki i tymianek. Wróć do delikatnego wrzenia i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się o połowę, a następnie przecedz do małej miseczki.
Przecedzić grzyby przez papierowe ręczniki, aby zarezerwować płyn do namaczania. Użyj 1/2 szklanki płynu do namaczania grzybów w małym rondlu, aby sos ubijając w pół-glace.
Podgrzać przez kilka minut, aby smaki się zintegrowały.
Zdjąć z ognia i złożyć grzyby.
Pokrój figi na pół wzdłuż. Ułożyć kurczaka na półmisku, na wierzch posmarować sosem i udekorować figami.