Kurczak z papryką i karczochami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z papryką i karczochami. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 230 kalorii, 31g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, zielonej cebuli, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Muszki z kurczakiem, czerwoną papryką i karczochami, Grillowany kurczak z papryką i karczochami, oraz Quesadillas z kurczakiem i mieszanymi warzywami z karczochami, pieczarkami i pieczoną czerwoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przechowywać w lodówce karczochy. W płytkim naczyniu szklanym lub plastikowym wymieszać marynatę i wino.
Dodaj kurczaka i paprykę, obracając się do Płaszcz z marynaty. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 24 godziny, obracając od czasu do czasu.
Grill gazowy lub węglowy.
Usuń kurczaka i paprykę z marynaty; rezerwy marynaty.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 5 minut. Kurczaka obrócić, dodać paprykę do grilla. Cover grill; gotować 10 do 15 minut lub do papryki są miękkie i sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (165°F).
Marynata szczep. W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj marynatę, karczochy, cebulę i pieprz.
Podgrzać do wrzenia; zagotować i wymieszać 1 minutę.
Podawać z kurczakiem i papryką.