Kurczak z octem trzcinowym z perłową cebulą, pomarańczą i szpinakiem

Kurczak z octem trzcinowym z perłową cebulą, pomarańczą i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 843 kalorie, 45g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz masło, bulion z kurczaka, pomarańcze pępka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z octem trzcinowym z perłową cebulą, pomarańczą i szpinakiem, Soczewica Duszona Na Grzance Ze Szpinakiem I Czerwoną Perłową Cebulą, oraz Duszona cebula z sokiem pomarańczowym i octem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Udka doprawić solą i pieprzem.
W szerokim garnku z grubym dnem, z pokrywką, rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodać uda, strona skóry w dół, i niech gotować bez przenoszenia ich wokół 7 protokół. Zachęcasz do dobrej karmelizacji skóry i rozwijania Tony smaku w tym procesie. Po 7 minutach obrócić uda i dodać cebulę, paprykę i czosnek do garnka. Gotować przez 5 minut, a następnie dodać ocet, uważając, aby nie spalić.
To dobry czas, aby wziąć szpatułkę i rozluźnić wszystkie te kapiele. Ocet trzeba ugotować o połowę, a kiedy to się stanie, dodać bulion. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez 20 minut na małym ogniu, zdjąć pokrywkę i dodać pomarańcze, miętę i szpinak. Lekko wymieszać i podawać natychmiast.
© 2011 Clarkson PotterHUGH ACHESON jest szefem kuchni / partnerem Athens, Georgia, restaurants Five and Ten (Best Atlanta restaurant by the Atlanta Journal-Constitution) i The National; the shop Gosford Wine; i jego Atlanta restaurant, Empire State South. Jest pięciokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda w kategorii "Best Chef Southeast" i został uznany za "najlepszego nowego szefa kuchni" przez Food & Wine. Mieszka w Atenach z żoną i dwiema córkami.