Kurczak z octem babci
Kurczak z octem babci to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo przyjazne dla budżetu danie główne. Mieszanka udek z kurczaka, olej, papryka jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lepsze niż u Babci i łatwe kurczak i pierogi, Kanapki z kurczakiem z Brie, ogolonym jabłkiem Granny Smith i Dijon-redukcja balsamiczna na opiekanej Chałce, oraz Kurczak Nanban / smażony kurczak z sosem z octu sojowego.
Instrukcje
Udka z kurczaka umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Zalać octem, przykryć i pozostawić do marynowania na noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wyjąć kurczaka z marynaty, zastrzegając 1/4 szklanki octu. Kurczaka posmarować mąką, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju, aż Na Zewnątrz będzie lekko chrupiący.
Wyjmij z ognia i umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali wyłożonym folią aluminiową.
Dodać 1/4 szklanki octu do patelni, i wlać cały słoik jalapenos na kurczaka. Patelnię przykryć folią.
Piec przez 45 minut do 1 godziny, lub aż kurczak nie jest już różowy, a soki uruchomić jasne.