Kurczak z musztardową soczewicą
Przepis kurczaka z musztardową soczewicą można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 351 kalorii, 22g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 252 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bulionu z kurczaka, skórki z cytryny, cebuli i soczewicy puy. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Halibut z soczewicą i sosem musztardowym, Ciepła soczewica z winegretem musztardowym, oraz Wieprzowina z musztardą z marchewką i soczewicą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej ognioodpornej zapiekance. Doprawić kawałki kurczaka, następnie brązowo w gorącym oleju przez 3 minuty z każdej strony, aż z każdej strony będą złote.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki oleju.
Dodać cebulę na patelnię i gotować przez 5 minut, następnie dodać czosnek i gotować przez 1 min więcej.
Dodaj soczewicę i bulion i dobrze wymieszaj.
Kładziemy kurczaka na wierzchu, nakładamy pokrywkę i pozostawiamy na wolnym ogniu przez 30 min.
Zdejmij pokrywę i zwiększ ciepło. Bańka przez kolejne 20 minut, aż soczewica będzie miękka, większość zapasów została wchłonięta,a kurczak jest gotowany.
Wymieszaj z crme frache, skórką z cytryny i sokiem, musztardą, pietruszką i przyprawami.
Podawać z zielonymi warzywami, jeśli chcesz.