Kurczak z Miasta Avellino (Pollo Avellino)
Kurczak z miasta Avellino (Pollo Avellino) może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 4,33 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 618 kalorii. Udaj się do sklepu i kup liście bazylii, pietruszkę, paprykę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 79%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Hang Town Fry, Cape Town Brownies i Najlepsza pieczona ryba w mieście.
Instrukcje
Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzej olej, aż zacznie dymić.
Dodaj kawałki kurczaka i podsmaż na oleju, mieszając w razie potrzeby partiami, aby uniknąć przepełnienia patelni.
Zdejmij kurczaka z patelni i odłóż na bok.
Dodaj cebulę, paprykę, ostrą paprykę i grzyby i smaż przez 10 minut, aż wszystkie będą złotobrązowe.
Dodaj wino, włóż kurczaka z powrotem na patelnię, poczekaj, aż wino się zagotuje, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu. Gotuj kurczaka przez 45 minut, w razie potrzeby dodając wino, aby mięso nie wyschło. Wymieszaj bazylię i pietruszkę i podawaj z 1 ostrym chili na każdej porcji.