Kurczak z meksykańskim chilli
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i דל פחמימות,zne przepisy do twojego repertuaru, Kurczak z meksykańskim chilli może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 799 kalorii. 176 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga g puszki fasola cannellini, chorizo, kolendra, i g puszki pomidory śliwkowe. Sprawdza się jako danie główne. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Meksykańska Zupa Chilli, Meksykańskie chili wołowe, oraz Mexican bean chilli.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Wymieszać przyprawy i gotować przez kilka sekund.
Wlać pomidory i 2 puszki wody, a następnie pokruszyć w kostce bulionu. Doprowadzić do wrzenia i dodać chorizo i udka kurczaka. Kurczaka wrzucić pod płyn, przykryć i dusić przez 20 minut.
Paprykę wymieszać na patelni, a następnie gotować jeszcze 20 min. Napij się fasoli cannellini.
Jeść teraz: rozgrzać, aby podgrzać fasolę. Awokado wrzucić z limonką i odrobiną soli i podawać na wierzchu zapiekanki z posypką kolendry. Każdą porcję uzupełnij śmietaną.
Podawać z ryżem, ziemniakami lub garścią pikantnych chipsów tortilla.
Aby zjeść później: schłodzić i przechowywać w lodówce do 48 godzin. Ciepłe na górze pieca, aż bulgotanie i służyć jak powyżej.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada