Kurczak z groszkiem i komosą ryżową
Kurczak z groszkiem i komosą ryżową wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,51 USD za porcję. To danie główne ma 615 kalorii , 38 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Mieszanka groszku, pasków kurczaka, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis lubi 26 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla FODMAP . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Ta ocena jest znakomita. Babeczki z komosą ryżową, bananem i migdałami bez jajek - Jak zrobić babeczki z komosą ryżową , Chili z kurczakiem i groszkiem czarnookim i Kurczak z estragonem i groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej olej na patelni o średnicy 12 cali na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj kurczaka i smaż, aż będzie dobrze zrumieniony z obu stron.
Wyjmij kurczaka z patelni i trzymaj w cieple.
Dodaj paprykę i komosę ryżową do patelni i mieszaj, aby pokryć. Dodaj bulion i sos i podgrzewaj na średnio-wysokim ogniu do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego. Przykryj i gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż komosa ryżowa będzie miękka. Dodaj groszek. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię. Gotuj, aż kurczak będzie ugotowany.