Kurczak z grilla piwno-limonkowego

Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj kurczaka z grilla z limonką i piwem. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 176 kalorii. Za 1,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Został dostarczony przez Allrecipes. 1062 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 54 minut. Jest idealny na Czwarty Lipca. Udaj się do sklepu i kup miód, sok z limonki, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują pikantne enchilady z kurczakiem limonkowym duszone w piwie, kurczak marynowany w piwie i limonce w miseczkach tortilla z salsą z mango oraz fondue z wędzonym serem i piwem z kiełbaską gotowaną na piwie, grillowanym bekonem, grzybami i chlebem żytnim.
Instrukcje
W misce wymieszaj sok z limonki, piwo, miód, czosnek, kolendrę oraz sól i pieprz, aż miód się rozpuści.
Powstałą mieszaniną polej kurczaka, przykryj i marynuj przez 30 minut.
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko naoliwij ruszt.
Wyjmij kurczaka z marynaty i strząśnij jej nadmiar; wyrzucić pozostałą marynatę. Grilluj kurczaka, aż będzie miękki i soki będą klarowne, około 7 minut na stronę.