Kurczak z grilla marynowany w Oregano ze Zwęglonymi cytrynami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj marynowanego Oregano z grillowanym kurczakiem ze Zwęglonymi cytrynami. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1036 kalorii, 85g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, kurczaki, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mojo marynowany kurczak z grillowanymi fioletowymi ziemniakami i zwęgloną kukurydzą i czarną fasolą Salsa z grillowaną mąką Tortilla, Sałatka grecka z marynowanym kurczakiem Oregano, oraz Grillowany kurczak z pieczonym czosnkiem-Oregano Vinaigrette i grillowanymi ziemniakami Fingerling dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i proces na wysokiej do gładkiej, około 1 minuty. Przechowywać w lodówce w pojemniku z szczelną pokrywą przez okres do 1 dnia.Dla kurcząt: wypłucz kurczęta wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą i osusz je papierowymi ręcznikami.
Usunąć szyjki i wnętrzności i wyrzucić Lub zachować je do innego użytku. Aby motylkować każdego kurczaka, użyj ostrych nożyc do drobiu lub nożyc kuchennych, aby wyciąć obie strony kręgosłupa.
Wyjąć i wyrzucić kręgosłup lub zapisać go do innego użytku.Naciśnij na piersi każdego kurczaka, aby ją spłaszczyć. Jeśli nie spłaszczy się, odwróć kurczaka od strony skóry w dół i lekko przebij chrząstkę z tyłu mostka. Odwróć kurczaka z powrotem i naciśnij ponownie na chrząstkę, aby kurczak leżał całkowicie płasko.
Umieścić oba kurczaki w dużym, płytkim naczyniu i obficie doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać grill węglowy lub gazowy do medium (około 177° do 450 ° F).
Wyjmij kurczaki z lodówki i pozostaw je w temperaturze pokojowej, podczas gdy grill się nagrzewa, co najmniej 30 minut.Cytryny pokroić na pół w poprzek.
Pokrojoną stronę każdej połowy cytryny posmarować 1 łyżeczką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem; odstawić.
Umieścić kurczaki na skórce grilla-bok do góry i zamknąć pokrywkę. Co 10 minut obróć kurczęta o 90 stopni w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara. Po obróceniu kurcząt 4 razy, około 40 minut później, odwróć je. Obracaj kurczęta co 5 minut, aż zakończą jeden obrót (360 stopni), w sumie kolejne 20 minut.Gdy termometr natychmiastowy włożony do wewnętrznego uda odczytuje 160 ° F do 74° (upewnij się, że termometr nie dotyka kości), a soki są jasne po przekłuciu kurczaków, wyjmij je z grilla.
Pozwól kurczakom odpocząć na desce do krojenia przez 10 do 15 minut przed podaniem.Podczas gdy kurczaki odpocząć, umieścić połówki cytryny na grillu cut-side dół i grill, aż zwęglone i zmięknie, o 12 do 15 protokół.
Wyjmij szaszłyki z kurczaków i pokrój każdego kurczaka na 8 porcji.
Podawać z grillowanymi klinami cytrynowymi.Parowanie napojów: Boutari Moschofilero, Grecja. Moschofilero jest rodzimą grecką odmianą, która jest cudownie wyważona między ziołowymi smakami a lekkimi owocami i jest lekka do średniej. Ta wersja jest szczególnie lekka, wesoła i łatwa do picia, dzięki czemu świetnie pasuje do prostego, pysznego kurczaka.