Kurczak z grilla kambodżańskiego (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech)

Kurczak z grilla kambodżańskiego (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kambodżańskiego grillowanego kurczaka (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 977 kalorii, 73g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, grubą sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Samlá (Cambodian Chicken Curry), Kambodżańskie Bułeczki Jajeczne, oraz Kambodżańska Sangria dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz szyi i jam ciała kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Wyjąć opakowanie podrobów i odstawić na bok do innego użytku. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą, następnie osuszyć i osuszyć, wewnątrz i na zewnątrz, ręcznikami papierowymi. Spatchcock kurczaka. Wykonaj 2 głębokie cięcia do kości po obu stronach piersi kurczaka oraz w każdą nogę i udo. Przyciąć lub złożyć końcówki skrzydeł z powrotem za skrzydłami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Umieść ptaka w niereaktywnym naczyniu do pieczenia, wystarczająco dużym, aby go utrzymać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Połówki czosnku, cukier i sól umieścić w ciężkiej moździerzu i ubić na pastę z tłuczkiem. Praca w sosie sojowym i sosie rybnym. Jeśli nie masz moździerza i tłuczku, połącz czosnek, cukier i sól w małym robocie kuchennym i przecier na pastę, a następnie pracuj w sosie sojowym i sosie rybnym. Łyżka marynaty nad kurczakiem, zmuszając go do szczelin i obracając ptaka, aby dobrze go płaszcz z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Pozwól kurczaka marynować w lodówce, pod przykryciem, przez 1 godzinę do 4 godzin; im dłużej marynuje, tym bogatszy będzie smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i gotować, aż tylko zaczyna się brązowy, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść czosnek do małej miski żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodać nasiona annatto do rondla z olejem i gotować, aż pachnące i rumiane i olej zamienia pomarańczowy, o 2 protokół. Jeśli używasz papryki zamiast nasion annatto, gotować tylko przez 15 sekund. Przecedzić olej przez sitko druciane o drobnych oczkach do miski z czosnkiem. Odstaw glazurę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Umieść 1/2 łyżeczki soli i pieprzu oraz 1/4 łyżeczki cukru, jeśli używasz, w 2 małych atrakcyjnych miseczkach. Przygotuj limonki; w ostatniej chwili dodasz sok z limonki. (Patrz Uwaga.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Ustaw grill do bezpośredniego grillowania i rozgrzej go do medium. Pozostaw jedną część grilla gołą dla strefy bezpieczeństwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Gdy gotujemy, myjemy i smarujemy ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Odcedzić kurczaka i wyrzucić marynatę i ułożyć go na gorącym ruszcie lub w naoliwionym koszu grillowym, jeśli jest używany, skórą w dół. Grill kurczaka, aż będzie złoty kolor i gotowane przez, 12 do 20 minut na stronie. Przenieś kurczaka w razie potrzeby, aby uniknąć flary-ups. Użyj natychmiastowego odczytu termometru mięsnego, aby sprawdzić doneness, wkładając go w najgrubszą część uda, ale nie tak, że dotyka kości. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 77°. Alternatywnie można wyciąć mięso z kurczaka, gdzie udo łączy się z ciałem; nie powinno być śladów czerwieni na kości. W ciągu ostatnich 10 minut gotowania zacznij szczotkować kurczaka po obu stronach szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Aby służyć, przenieść kurczaka, strona skóry do góry, na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Pozostawić na około 2 minuty, a następnie pokroić na kawałki tasakiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
7
Dodaj 2 łyżki soku z limonki do każdej miski z solą, pieprzem i cukrem do sosu do zanurzania i mieszaj widelcem lub pałeczkami, aż sól i cukier rozpuszczą się. Aby zjeść, zanurz kawałki kurczaka w solonym soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Zmienność
9
Khmer Kurczak z grilla przy użyciu metody pośredniej: można również grillować kurczaka przy użyciu metody pośredniej, proces, który, choć nie tradycyjnie Khmer, ma tę zaletę, że eliminuje wszelkie ryzyko flary-ups. Ustaw grill do pośredniego grillowania, umieść patelnię ociekową na środku i rozgrzej grill do medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Umieść marynowaną skórkę kurczaka na środku rusztu nad patelnią i z dala od ciepła. Przykryć grill i gotować kurczaka, aż rumiane i gotowane przez, 40 minut do 1 godziny. Rozpocznij szczotkowanie kurczaka z glazurą podczas ostatnich 15 minut gotowania i podlewaj go ponownie co 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Jeśli obsługujesz 4 osoby, podwoić składniki sosu do zanurzania i podzielić je na 4 miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Z Planet Barbecue! Elektryzująca podróż dookoła świata szlakiem grilla Stevena Raichlena. Copyright © 2010 by Steven Raichlen. Wydawnictwo: Workman Publishing Company, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn