Kurczak z brukselką i sosem musztardowym

Kurczak z brukselką i sosem musztardowym
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak z brukselką i sosem musztardowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 358 kalorii, 40g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, pełnoziarnistą musztardę dijon, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka w kremowym sosie musztardowym, Duszona brukselka w sosie musztardowym, oraz Brukselka pieczona czosnkiem w sosie musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; dodać do patelni. Gotować 3 protokół lub aż rumiane. Włączyć kurczaka; umieścić patelnię w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Piec w 450 przez 9 minut lub do końca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 1/2 bulionu szklanki i cydr; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ubić musztardę, 1 łyżkę masła i natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj brukselkę; smażyć 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
12
Dodaj pozostałe 1/8 łyżeczka soli i 1/4 szklanki bulionu do patelni; przykryć i gotować 4 protokół lub do chrupkiego-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Kiełki podawać z kurczakiem i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KiełkiKiełki
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn