Kurczak z brukselką i sosem musztardowym
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak z brukselką i sosem musztardowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 358 kalorii, 40g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, pełnoziarnistą musztardę dijon, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka w kremowym sosie musztardowym, Duszona brukselka w sosie musztardowym, oraz Brukselka pieczona czosnkiem w sosie musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na dużym ogniu.
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; dodać do patelni. Gotować 3 protokół lub aż rumiane. Włączyć kurczaka; umieścić patelnię w piekarniku.
Piec w 450 przez 9 minut lub do końca.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj 1/2 bulionu szklanki i cydr; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż zgęstnieje.
Ubić musztardę, 1 łyżkę masła i natkę pietruszki.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj brukselkę; smażyć 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodaj pozostałe 1/8 łyżeczka soli i 1/4 szklanki bulionu do patelni; przykryć i gotować 4 protokół lub do chrupkiego-przetargu.
Kiełki podawać z kurczakiem i sosem.