Kurczak Yakitori
Przepis Kurczak Yakitori jest gotowy w około 19 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 11. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz olej sezamowy, marynatę i sos teriyaki, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori.
Instrukcje
Pokrój białe i bladozielone części zielonej cebuli na 1 1/2 " kawałki. Cienko pokroić ciemnozieloną cebulę. Odstawić.
Połączyć marynatę, imbir, czosnek, cukier, i olej sezamowy w zip-top plastikowej torbie zamrażarki; dodać kurczaka i 1 1/2 " kawałki zielonej cebuli, obracając płaszcz. Uszczelnić i schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.
W międzyczasie moczyć drewniane szaszłyki 8 (6") w wodzie, aby przykryć je przez 30 minut.
Marynowane kawałki kurczaka i zielonej cebuli nawlecz na szaszłyki, odrzucając marynatę. Grill na średnim ogniu (350 do 40
przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia kurczaka.
Szaszłyki przełożyć na talerz przystawek i posypać cienko pokrojoną zieloną cebulą.