Kurczak Yakitori

Kurczak Yakitori
Przepis Kurczak Yakitori jest gotowy w około 19 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 11. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz olej sezamowy, marynatę i sos teriyaki, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori.

Instrukcje

1
Pokrój białe i bladozielone części zielonej cebuli na 1 1/2 " kawałki. Cienko pokroić ciemnozieloną cebulę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2
Połączyć marynatę, imbir, czosnek, cukier, i olej sezamowy w zip-top plastikowej torbie zamrażarki; dodać kurczaka i 1 1/2 " kawałki zielonej cebuli, obracając płaszcz. Uszczelnić i schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
W międzyczasie moczyć drewniane szaszłyki 8 (6") w wodzie, aby przykryć je przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
4
Drenaż.
5
Marynowane kawałki kurczaka i zielonej cebuli nawlecz na szaszłyki, odrzucając marynatę. Grill na średnim ogniu (350 do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Szaszłyki przełożyć na talerz przystawek i posypać cienko pokrojoną zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
TrudnośćNormalny
Gotowe W19 m.
Porcje11
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn