Kurczak Wiosenny

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wiosennego kurczaka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1062 kalorie, 86g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, kurczaka, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest idealny do Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą, Wiosenne Zielenie Quiche + Wiosenne Prezenty Rozrywkowe, oraz Kurczak wiosenny-garnek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. W małej misce wymieszaj masło, mielony czosnek i starty imbir.
Poklepać kurczaka na sucho. Połowę masła wcierać pod skórę, a połowę nad nią. Doprawić ptaka solą i pieprzem.
Na patelni ułożyć pierś kurczaka-bokiem do góry. Rozrzucić cebulę, ząbki czosnku, plastry imbiru, chiles, i limonki wokół ptaka i dodać 1/2 szklanki wody na patelni. Piecz przez 30 minut, aż pierś zacznie brązowieć w plamach. Obróć kurczaka i piecz przez 20 minut.
Przekręć ponownie pierś kurczaka do góry i dodaj kolejną 1/2 szklanki wody do patelni. Wróć do piekarnika na kolejne 20 minut lub do czasu zakończenia.
Przechylić kurczaka i odsączyć soki na patelnię.
Wyjmij stelaż z patelni i odetnij jak najwięcej tłuszczu.
Umieść patelnię na płycie kuchennej na dużym ogniu.
Dodaj rosół z kurczaka i gotować, skrobanie się rumiane kawałki. Wymieszać z azjatyckim sosem rybnym.
Podawać kurczaka, przekazując sos na boku.