Kurczak Warzywa Stir-Fry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażyć warzywa z kurczaka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, do 6 pieczarek, kapusta napa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami, oraz Szybkie 15 minut Stir-Fry kurczaka i warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby moczyć w 1 szklance gorącej wody 15 minut; odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki płynu. Grzyby posiekać; odstawić. Wrzucić kurczaka z 1 łyżką skrobi kukurydzianej i 2 łyżki sosu sojowego; odstawić.
Rozgnieść razem pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, reserved liquid, czarna fasola, a następnie 3 składniki; odstawić.
Podgrzać 2 łyżki oleju na patelni lub woku na średnim ogniu 2 minuty.
Dodać kurczaka i smażyć 5 minut.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu 2 minuty.
Dodać cebulę i smażyć 1 minutę i 30 sekund; dodać czosnek i smażyć 30 sekund.
Dodać grzyby i smażyć 1 minutę.
Dodaj kurczaka i kapustę, i Stir-fry 30 sekund.
Wymieszać razem pozostałą 1 łyżkę skrobi kukurydzianej i 2 łyżki wody, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i mieszanki fasoli na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę.