Kurczak w sosie Romanesco
Kurczak w sosie Romanesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 869 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz evoo, sok z pomarańczy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Brokuły Romanesco z zielonym sosem ziołowym, Gość: Kurczak pieczony Kyra i kalafior Romanesco, oraz Kalafior Romanesco w pikantnym sosie pomidorowym / kalafior po Rzymsku.
Instrukcje
Char papryki pod brojlerem lub nad płomieniem gazowym, obracając od czasu do czasu.
Umieścić paprykę w misce, przykryć folią i ostudzić. Obrać zwęgloną skórę i usunąć nasiona.
W międzyczasie, toast migdały na patelni lub w piekarniku, aż złoty, a następnie ostudzić.
Umieść pieczoną paprykę w robocie kuchennym wraz z migdałami, wywar z kurczaka, pietruszka, Skórka z cytryny i pomarańczy oraz sok, czosnek, pieprz chile i czerwona cebula. Zetrzyj pomidora na dużych otworach tarki pudełkowej. Wyrzucić skórę i dodać miąższ pomidorowy do robota kuchennego. Puree aż będzie gładkie.
Tymczasem, ogrzać EVOO w dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać kurczaka z papryką, sól i pieprz i gotować, aż rumiane, 3 do 4 minut na stronie.
Dodaj sherry na patelni i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki od dołu z drewnianą łyżką. Wymieszać z pieczonym sosem pieprzowym, zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, 10 do 12 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerze i polać sosem na wierzchu.