Kurczak z sosem pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 668 kalorii, 46g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.07 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Mieszanka bulionu z kurczaka, zmielony imbir, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak pomarańczowy (Alias kurczak w sosie pomarańczowym), Kurczak w sosie ze świeżej pomarańczy i Fig, oraz Kurczak w sosie pomarańczowo-pepitoriowym.
Instrukcje
1
W szybkowarze, brązowy kurczak w oleju na średnim ogniu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych
2
Usuń kurczaka do 30-in. x 18-po. kawałek wytrzymałej folii. Wierzch z cebulą, papryką, czosnkiem i skórką pomarańczową. Owinąć szczelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Umieścić na stojaku w szybkowarze; dodać wodę. Zamknij bezpiecznie; umieść regulator ciśnienia na rurze odpowietrzającej. Doprowadzić kuchenkę do pełnego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości; gotować przez 12 minut. (Regulator ciśnienia powinien utrzymywać powolny stały ruch kołysania; w razie potrzeby dostosować ciepło.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych
4
Natychmiast schłodzić zgodnie z zaleceniami producenta, aż do całkowitego zmniejszenia ciśnienia. W małym rondlu połącz skrobię kukurydzianą i sok pomarańczowy, aż będzie gładka. Wymieszać z sherry lub bulionem, sosem teriyaki, brązowym cukrem, masłem i imbirem. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub aż zgęstnieje.