Kurczak w occie babcinym
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Granny's Vinegar Chicken. Ten przepis bez nabiału jest dla 10 osób i kosztuje 91 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka , 39 g tłuszczu i łącznie 569 kalorii . Mieszanka octu destylowanego, ud kurczaka, oleju i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 48% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Not Your Granny's” Pumpkin Pie Minis , Pork Belly Po Boys z Habenero Vinegar & Honey Mustard Mayonnaise i Cucumber Vinegar Salad .
Instrukcje
Ułóż udka z kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia.
Zalej octem, przykryj i odstaw na noc.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Wyjmij kurczaka z marynaty, odkładając 1/4 szklanki octu. Obtocz kurczaka w mące i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzej olej w dużej, ciężkiej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Smaż kurczaka na gorącym oleju, aż jego zewnętrzna część stanie się lekko chrupiąca.
Zdejmij z ognia i przełóż kurczaka do naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali wyłożonego folią aluminiową.
Dodaj 1/4 szklanki octu do patelni i wlej cały słoik jalapenos na kurczaka. Przykryj patelnię folią.
Piecz przez 45 minut do 1 godziny, lub do momentu, aż kurczak straci różowy kolor, a wypływający sok stanie się przejrzysty.