Kurczak w cieście po południowo-zachodniemu Sunny'ego
Przepis Sunny's Southwestern Chicken Pot Pie można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 781 kalorii , 33 g białka i 58 g tłuszczu . Za 1,54 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Udaj się do sklepu i kup mąkę, oliwę z oliwek, udka i nogi z kurczaka oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular 55% , to danie jest dobre. Wypróbuj Easiest Breakfast Ever: Sunny Fruit Parfait , Crock Pot Chicken Pot Pie i Healthy Southwestern Oatmeal, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Ciasto: Do szklanki dodaj 1/4 szklanki zimnej wody i sazon. Wymieszaj, aby rozpuścić i odstaw. W robocie kuchennym dodaj mąkę, masło i sól. Następnie miksuj, aż masło będzie w małych kamyczkach w całej mące. Powoli dodawaj doprawioną wodę strumieniem, miksując, aż ciasto się połączy.
Wyjmij ciasto z robota, uformuj kulkę i spłaszcz ją na dysk. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki, podczas gdy robisz nadzienie.
Nadzienie: Do garnka włóż kurczaka, połowę tymianku, zmiażdżone ząbki czosnku i zalej wodą w ilości pozwalającej na zakrycie kurczaka na wysokość 2,5 cm.
Posyp sporą szczyptą soli i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż kurczak osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni Fahrenheita lub sok będzie klarowny po przekłuciu, przez 20 do 25 minut.
Wyjmij części kurczaka z wody i odstaw na talerz, aby ostygły. Odłóż 1/4 szklanki płynu z gotowania.
Tymczasem w dużej patelni rozgrzej masło, oliwę, pokrojony czosnek, papryczkę serrano, resztę tymianku, sazon, kminek, dopraw szczyptą soli i odrobiną pieprzu.
Smażyć, mieszając, przez około 3–4 minuty, aż patelnia zacznie wydzielać aromat.
Dodaj zamrożoną mieszankę i odłożony płyn do gotowania. Zwiększ ogień, aby wytworzyć parę i mieszaj dalej, aż mieszanka warzywna będzie ugotowana, 6 do 8 minut.
Dodaj mąkę w posypce i wymieszaj, aby połączyć. Następnie dodaj mleko. Pozostaw do gotowania na wolnym ogniu i zgęstnienia około 5 minut.
W międzyczasie wyjmij ciasto z lodówki i posyp płaską powierzchnię mąką. Posyp mąką wałek do ciasta i rozwałkuj ciasto na okrąg o grubości około 1/8 cala. Za pomocą noża lub kółka do pizzy przytnij brzegi. Wyśrodkuj ciasto w naczyniu do ciasta o średnicy 8 lub 9 cali, pozwalając nadmiarowi ciasta opadać na brzegi.
Zdejmij skórkę z gotowanego kurczaka, oddziel mięso od kości i poszatkuj lub posiekaj. Wrzuć do garnka razem z cremą.
Wlej nadzienie do ciasta. Rozłóż nadmiar brzegów na wierzchu ciasta, upewniając się, że nie nachodzi zbyt dużo ciasta na łączeniach. Taka ilość ciasta pozostawia otwór w środku, aby odpowietrzyć. W małej misce ubij jajko z odrobiną wody.
Delikatnie posmaruj wierzch ciasta rozmąconym jajkiem.
Piecz, aż skórka będzie złocistobrązowa, a wnętrze zacznie bulgotać, około 20–25 minut.