Kurczak Veronique
Kurczak Veronique wymaga mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 562 kalorie, 37g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.9 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak Veronique, Kurczak Veronique, oraz Udka Z Kurczaka Véronique.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wlać oliwę z oliwek i masło do naczynia do pieczenia 9x13 cali. Szpatułką rozprowadzić olej i masło na dno naczynia do pieczenia.
Umieść mąkę, sól i kawałki kurczaka w dużej plastikowej torebce i wstrząśnij, aby lekko pokryć. Ułóż kawałki kurczaka skórą w dół w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Kawałki kurczaka obrócić i piec 10 minut.
Kurczaka zmiksować z 1/2 marmolady, i piec, aż kurczak będzie złoty brąz i widelec przetargu, o 10 do 15 protokół.
Kurczaka wyjąć na półmisek i ogrzać.
Rezerwa 2 łyżki kapieli do rondla i umieścić na średnim ogniu. Wymieszać z bulionem z kurczaka. W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i sok z cytryny; wymieszać do mieszaniny. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos zgęstnieje, 3 do 4 protokół. Wymieszać z pozostałą marmoladą. Wymieszać z winogronami i gotować do ogrzania.
SOS podawać na kurczaku, udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.