Kurczak Ukraiński Kijów
Ukraiński kurczak Kijów wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, Koper zielska, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Kurczak Kijów.
Instrukcje
Umieść każdą pierś kurczaka między arkuszem papieru woskowego a funtem, za pomocą młotka lub wałka do ciasta, do grubości około 1/8 cala; uważaj, aby nie "złamać" kurczaka. Zawijać i przechowywać w lodówce, aż sezonowane masło jest zamrożone.
Aby przyprawione masło: w małej misce połączyć zmiękczone masło, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczka czosnku w proszku i dobrze wymieszać.
Rozprowadzić mieszaninę do prostokąta 2x4 cala na kawałku folii aluminiowej; zamrozić do jędrności.
Gdy masło jest twarde, pokroić na 8 jednakowych kawałków i umieścić po jednym kawałku na każdej piersi kurczaka. Złóż brzegi kurczaka i zwinąć, aby całkowicie zamknąć masło. Zabezpieczyć wykałaczkami.
W małej misce ubij jajka wodą. W płytkim naczyniu lub misce wymieszać 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki czosnku w proszku, Koper i mąkę.
Umieść bułkę tartą w oddzielnym płytkim naczyniu lub misce. Roladki z kurczaka zanurzyć w przyprawionej mące, następnie mieszaninie jaj, a następnie okruchy.
Umieścić kurczaka w płytkim naczyniu, przykryć i przechowywać w lodówce przez około 30 minut.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, smażyć w głębokim tłuszczu bułki z kurczaka przez około 5 minut, następnie odwrócić i smażyć przez kolejne 5 minut, aż złocisty i gotowane przez, bez różowego wyświetlania wewnątrz.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, udekorować plasterkami cytryny i pietruszką i podawać.