Kurczak Tikka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Tikkan. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać sól, curry, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak tikka, jak zrobić kurczaka tikkan w piekarniku, Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, oraz Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w dużej misce; dobrze wymieszać.
Dodaj kurczaka, obracając się do płaszcza. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Nawlecz 2 udka kurczaka na każde z 4 drewnianych szaszłyków. Szaszłyki grillowe na średnim ogniu (od 350 do 40
przez 7 do 10 minut z każdej strony lub do ugotowania.
Podawać ze słodkim sosem chili i gorącym gotowanym ryżem.