Kurczak Teriyaki, ananas i czerwona papryka

Kurczak Teriyaki, ananas i czerwona papryka Kabobs to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odbierz bambusowe szaszłyki, paprykę, sos teriyaki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kawałki ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Homemade Berry Granola Parfaits jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Teriyaki Chicken & Ananas Kabobs, Grillowane pikantne krewetki czosnkowe, pieprz i ananas Kabobs, oraz Kotlety wieprzowe Teriyaki z czerwoną papryką i ananasem w wolnej kuchence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć bambusowe szaszłyki w wodzie, aby przykryć przez 30 minut. Tymczasem pokrój kurczaka na 1-calowe kawałki; umieść w zamykanej plastikowej torbie lub pojemniku do przechowywania żywności.
Dodaj sos teriyaki; zamknij torebkę i delikatnie wstrząśnij, aby wymieszać. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut do marynaty.
Grill gazowy lub węglowy.
Odcedzić kurczaka, odrzucając marynatę. Nawlecz kurczaka, kawałki ananasa i kawałki czerwonej papryki na bambusowe szaszłyki w dowolnej kolejności, dzieląc równomiernie między szaszłyki.
Umieść kabobs na grillu na średnim ogniu. Przykryj grill; gotuj od 4 do 5 minut z każdej strony lub aż kurczak nie będzie już różowy w środku.