Kurczak słodko-kwaśny
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Słodko-kwaśny kurczak może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 24g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 2282 osoby. Jest to niedrogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Mieszanka skrobi kukurydzianej, białko jaja, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak słodko-kwaśny, Kurczak słodko-kwaśny, oraz Kurczak słodko-kwaśny.
Instrukcje
W misce połącz kurczaka z białkiem jaja, solą i skrobią kukurydzianą. Wymieszaj, aby równomiernie pokryć kurczaka.
Odstawić na 15 minut w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce.
Zrobić sos słodko kwaśny:
Wymieszać sok ananasowy, ocet, ketchup, sól i brązowy cukier.
Podgrzać dużą patelnię lub wok na dużym ogniu, aż kropla wody natychmiast skwierczy i odparuje.
Wlać 1 łyżkę oleju do gotowania i zawirować do herbu. Ważne jest, aby patelnia była bardzo gorąca.
Dodać kurczaka i rozprowadzić kurczaka w jednej warstwie.
Niech kurczak smażymy, nietknięty przez 1 minutę, aż spody będą rumiane.
Odwróć i smaż drugą stronę tak samo przez 1 minutę. Kurczak powinien nadal być różowawy w środku. Kurczaka wyłożyć na czysty talerz, pozostawiając na patelni jak najwięcej oleju.
Wymieszać smażyć paprykę i imbir: obrócić ogień na średni i dodać pozostały 1 łyżeczkę oleju do gotowania.
Niech olej nagrzewa się, a następnie dodać kawałki papryki i imbiru. Smażyć przez 1 minutę.
Dodać kawałki ananasa i sos słodko-kwaśny. Włączyć ciepło do wysokiej i gdy sos jest gotowanie, dodać kawałki kurczaka z powrotem w.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 1-2 minuty, aż kurczak jest gotowane przez. Czas zależy od tego, jak grubo pokroiłeś kurczaka. Najlepszym sposobem na stwierdzenie, czy kurczak jest zrobiony, jest wyjęcie kawałka i pokrojenie w niego. Jeśli jest różowy, dodaj jeszcze minutę do gotowania.
Posmakuj sosu i dodaj więcej brązowego cukru, jeśli chcesz.