Kurczak smażony z papryką i kapustą śnieżną
Smażony kurczak z papryką i kapustą śnieżną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 26g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka sosu sojowego, azjatyckiego oleju sezamowego, białka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak smażony z papryką i kapustą śnieżną, Kurczak smażony z papryką i kapustą śnieżną, oraz Smażona wołowina z brokułami i papryką.
Instrukcje
Pokrój pierś kurczaka bez kości w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala, następnie ułóż plastry i pokrój w paski wielkości zapałek.
Białka ubić w małej misce do spienienia; przenieść 1 łyżkę do średniej misce (rezerwa pozostałych białek do innego użycia).
Dodaj kurczaka do miski z białkiem jajka.
Dodaj sos sojowy, 2 łyżeczki wina ryżowego, skrobia kukurydziana, i biały pieprz; wrzucić do herbu.
Wymieszać w 2 łyżeczki oleju sezamowego.
W miseczce wymieszać zakonserwowaną kapustę śnieżną i cukier.
Ciepło 14-calowa średnica płaskodennym wok lub ciężki 12-calowa patelnia średnicy na dużym ogniu, aż kropla wody dodaje się do wok odparowuje na kontakt.
Dodać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych i zawirować do Płaszcz wok.
Dodać pokrojoną pierś z kurczaka, równomiernie rozprowadzić. Gotować bez mieszania 30 sekund, następnie smażyć, aż pokrojony kurczak nie będzie już różowy, o 2 protokół.
Przełożyć plastry kurczaka na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju arachidowego do woka, następnie dodaj czerwoną i zieloną paprykę i smaż, aż zacznie zmiękać, około 2 minut. Wymieszać mieszaninę kapusty śnieżnej i soli. Powrót kurczaka do wok; dodać pozostałe 1 łyżka wina ryżowego i stir-smażyć, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać pozostałą 1 łyżeczkę azjatyckiego oleju sezamowego do smażenia i podawać.