Kurczak smażony z ciepłym bekonem Vinaigrette
Podsmażony Kurczak z ciepłym bekonem Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 minut. Jeśli masz musztardę dijon, ocet winny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażona Fasolka Szparagowa Z Ciepłym Sosem Pomidorowym, Boczkiem I Szalotką, Ciepły Bekon-Pieczarkowy Vinaigrette, oraz Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Kurczaka posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 6 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Usuń kurczaka; odstawić 8 minut. Pokroić i ogrzać.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj boczek na patelnię; gotować 6 minut lub aż chrupiące, obracając raz.
Usunąć boczek z patelni, zastrzegając kapiele; odcedzić. Pokruszony bekon.
Dodaj szalotki do kapiących na patelni i gotuj przez 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać w occie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać bulion, syrop i musztardę; gotować przez 1 minutę, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Ułożyć 1 1/2 szklanki rukoli na każdym z 4 talerzy; posypać równomiernie pozostałą 1/8 łyżeczki soli. Na wierzchu każdą porcję polać 1 połową piersi kurczaka.
Skropić 2 łyżki sosu na każdej porcji; top z pokruszonym boczkiem.