Kurczak smażony z ciepłym bekonem Vinaigrette

Kurczak smażony z ciepłym bekonem Vinaigrette
Podsmażony Kurczak z ciepłym bekonem Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 minut. Jeśli masz musztardę dijon, ocet winny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażona Fasolka Szparagowa Z Ciepłym Sosem Pomidorowym, Boczkiem I Szalotką, Ciepły Bekon-Pieczarkowy Vinaigrette, oraz Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Kurczaka posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 6 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Usuń kurczaka; odstawić 8 minut. Pokroić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
6
Zmniejszyć ciepło do średniego.
7
Dodaj boczek na patelnię; gotować 6 minut lub aż chrupiące, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usunąć boczek z patelni, zastrzegając kapiele; odcedzić. Pokruszony bekon.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj szalotki do kapiących na patelni i gotuj przez 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać w occie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać bulion, syrop i musztardę; gotować przez 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MusztardaMusztarda
OcetOcet
BulionBulion
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia. Ułożyć 1 1/2 szklanki rukoli na każdym z 4 talerzy; posypać równomiernie pozostałą 1/8 łyżeczki soli. Na wierzchu każdą porcję polać 1 połową piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
RukolaRukola
SólSól
11
Skropić 2 łyżki sosu na każdej porcji; top z pokruszonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn