Kurczak smażona jagnięcina z sosem z białego wina

Kurczak smażona jagnięcina z sosem z białego wina
Kurczak smażona jagnięcina z białym winem sos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mleko, pieprz cayenne, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kurczak smażona jagnięcina z sosem z białego wina, Kurczak w sosie z białego wina, oraz Kotlety Jagnięce Smażone Z Kurczaka W Kremowym Sosie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Mięso pokroić z ziarnem na 1/2 grubości plastrów. Doprawić każdą sztukę z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiarnaZiarna
MięsoMięso
2
Umieść mąkę na patelni i wymieszać w proszku czosnek i pieprz cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
3
Jajka ułożyć na osobnej patelni i ubić. Zagrzebać mięso z obu stron w jajku, a następnie mąkę. Powtórz z wszystkimi kawałkami mięsa. (Pozostałą mąkę zarezerwować na sosie z patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
JajkoJajko
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
PatelniaPatelnia
4
Umieścić mięso na talerzu i pozostawić na 10 do 15 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
5
Miejsce tyle oleju roślinnego, aby pokryć dno 12-calowej patelni i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej zacznie migotać, dodaj mięso partiami, uważając, aby nie przepełnić patelni. Gotować każdy kawałek z obu stron, aż złoty kolor będzie brązowy, około 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij jagnięcinę do stojaka z drutu ustawionego na pół blachy i umieść w piekarniku, aby pozostać ciepłym, podczas gdy pozostałe kawałki są przygotowywane. Powtarzaj, aż całe mięso będzie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Dodać olej roślinny do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj białe wino do deglaze patelni i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Ubij w 2 łyżkach zarezerwowanej mąki. Następnie ubić musztardę Dijon i wywar warzywny. Kontynuuj ubijanie, aż sos się zagotuje i zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodać mleko i tymianek i ubijać, aż sos pokrywa tył drewnianej łyżki, 5 do 10 protokół. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
TymianekTymianek
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Podawać na stekach jagnięcych.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn