Kurczak smażony z puree z selera i kasztanów

Smażony kurczak z puree z selera z korzeniem i kasztanami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 557 kalorii, 30g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, sól, pieczone kasztany pakowane próżniowo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kasztany, można śledzić to danie główne z Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak z Puree z korzenia selera, Zupa Z Korzenia Selera Z Brukselką I Kasztanami, oraz Purée Z Korzenia Selera.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz 2 łyżki masła z korzeniem selera, śmietaną, wodą i szczyptą soli. Przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu przez 5 minut. Odkryj i gotuj, aż korzeń selera będzie miękki, a płyn zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Zeskrobać mieszaninę do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Przecier wrzucić do rondla i doprawić solą; ogrzać.
Na dużej patelni roztop pozostałe 2 łyżki masła.
Dodać kasztany i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Dodać pokrojony seler i ras El hanout, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż seler będzie chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Dodać bulion i gotować, aż płyn prawie odparuje i warzywa są szkliwione, około 8 minut. Trzymaj ciepło.
W innej dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk. Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj je do patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż złoty i gotowane przez, o 10 protokół.
Łyżka puree z korzenia selera na talerzach i top z kasztanami i selerem. Ułożyć kurczaka na wierzchu, udekorować szczypiorkiem i estragonem i podawać.