Kurczak Smażony

Smażony kurczak może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1291 kalorii, 83g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Niewiele osób lubiło to danie główne. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, Duże gałązki rozmarynu, cebulę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Oven Fried Chicken-pikantny piekarnik smażony kurczak z pewnością zadowoli wszystkich gości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kawałki kurczaka do dużej miski. Przykryj kurczaka wodą o 1 cal; dodaj 1 łyżkę soli na każdą ćwiartkę użytej wody. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub na noc.
W dużym płytkim talerzu, wymieszać mąkę, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, i cayenne aż dobrze wymieszane; obficie doprawić solą i pieprzem. Na innym talerzu połączyć widelcem maślankę z ostrym sosem i doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka odcedzić i osuszyć. Pogłębiać kawałki, po kilka na raz, w mieszaninie mąki,
następnie zanurz je w maślance, ponownie zanurz w przyprawionej mące. Odstawić i pozostawić kurczaka odpocząć podczas przygotowywania oleju.
Umieść około 3 cale oleju w dużym głębokim garnku; nie powinien pojawić się więcej niż w połowie drogi.
Dodaj tymianek, rozmaryn, szałwia i czosnek do chłodnego oleju i podgrzewać na średnim ogniu, aż olej rejestruje 350 do 365 stopni F na jednym z tych termometrów do głębokiego smażenia clip-on. Zioła i czosnek będzie perfum olej z ich smaku, jak olej przychodzi do temperatury.
Gdy olej osiągnie 350 do 365 stopni F, pracując partiami, ostrożnie dodaj kawałki kurczaka 3 lub 4 na raz. Smażyć, obracając kawałki raz, aż złoty kolor i gotowane przez, o 12 protokół. Całkowity czas gotowania powinien wynosić około 30 minut. Kiedy kurczak jest gotowy, weź duży skimmer i usuń kawałki kurczaka i zioła z garnka, wytrząsając tyle oleju, ile możesz, i połóż go na ręczniku lub brązowej papierowej torbie, aby nasiąknąć olejem.
Całość posypać większą ilością soli i odrobiną popękanego czarnego pieprzu. Powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka. Gdy cały kurczak jest smażony, rozsypać smażone zioła i czosnek na wierzchu.
Podawać na gorąco, z dużymi klinami cytrynowymi.