Kurczak Sezamowy
Kurczak sezamowy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion sezamu, ząbek czosnku, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową, oraz Kurczak Sezamowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników wymieszać w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torbie; dodać kurczaka. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Kurczaka nawleczyć na szaszłyki i posypać sezamem. Ułóż szaszłyki na lekko nasmarowanej patelni 15 x 10 cali jellyroll.
Broil 3 cale od ciepła (z elektrycznymi drzwiami piekarnika częściowo otwarte) 5 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.