Kurczak Scarpariello

Kurczak Scarpariello
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kurczak Scarpariello może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 47g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Jeśli masz do 4 papryka wiśniowa w occie, ząbki czosnku, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak Scarpariello, Kurczak Scarpariello, oraz Kurczak Scarpariello dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Siekać każde udo na pół (lub na trzecie, jeśli jest duże) przez kość za pomocą tasaka lub ostrego ciężkiego noża. Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
NóżNóż
2
Rozgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć kurczaka w 2 partiach, począwszy od strony skóry w dół, obracając od czasu do czasu i regulacji ciepła, aby utrzymać się od spalania, aż gotowane przez i dobrze rumiane ze wszystkich stron, 10 do 12 minut (dodać kolejną łyżkę oleju do patelni na drugą partię).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć kurczaka gotowanego szczypcami na talerz i ogrzać, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pozostałą łyżkę oleju i gotować cebulę, papryka, i papryka wiśniowa (do smaku) na umiarkowanym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
CzereśnieCzereśnie
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż czosnek będzie złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Dodaj wino i bulion i gotuj, odsłonięte, aż większość płynu odparuje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
8
Dodać kurczaka (z sokami zgromadzonymi na talerzu) i pietruszkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do ogrzania, a następnie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SólSól
1
* Jeśli nie możesz znaleźć papryki wiśniowej, zastąp 1/4 łyżeczki suszonych gorących płatków czerwonej papryki, które możesz dodać wraz z czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PaprykaPapryka
CzereśnieCzereśnie
CzosnekCzosnek
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn