Kurczak Scarpariello
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kurczak Scarpariello może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 47g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Jeśli masz do 4 papryka wiśniowa w occie, ząbki czosnku, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak Scarpariello, Kurczak Scarpariello, oraz Kurczak Scarpariello dla podobnych receptur.
Instrukcje
Siekać każde udo na pół (lub na trzecie, jeśli jest duże) przez kość za pomocą tasaka lub ostrego ciężkiego noża. Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć kurczaka w 2 partiach, począwszy od strony skóry w dół, obracając od czasu do czasu i regulacji ciepła, aby utrzymać się od spalania, aż gotowane przez i dobrze rumiane ze wszystkich stron, 10 do 12 minut (dodać kolejną łyżkę oleju do patelni na drugą partię).
Przełożyć kurczaka gotowanego szczypcami na talerz i ogrzać, przykryć folią.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju i gotować cebulę, papryka, i papryka wiśniowa (do smaku) na umiarkowanym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż czosnek będzie złoty, o 2 protokół.
Dodaj wino i bulion i gotuj, odsłonięte, aż większość płynu odparuje, około 4 minut.
Dodać kurczaka (z sokami zgromadzonymi na talerzu) i pietruszkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do ogrzania, a następnie doprawić solą.
* Jeśli nie możesz znaleźć papryki wiśniowej, zastąp 1/4 łyżeczki suszonych gorących płatków czerwonej papryki, które możesz dodać wraz z czosnkiem.