Kurczak Scaloppini
Kurczak Scaloppini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 39g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, połówki piersi kurczaka, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Southwestern Chicken Scaloppini, Scaloppini z kurczaka z warzywami wiosennymi, oraz Scaloppini z kurczaka z papryką i pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkuszami folii. Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Połączyć białko jaja i wodę w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Umieścić bułkę tartą w innym płytkim naczyniu. Każdą pierś kurczaka zanurzyć w połowie w mieszaninie jaj; pogłębiać w bułce tartej.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę kurczaka na patelnię. Gotować 3 protokół z każdej strony lub aż złoty.
Przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i kurczakiem.
Dodaj bulion i sok z cytryny na patelnię, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki. Gotować, odkryte, na dużym ogniu 2 do 3 minut lub do zmniejszenia do 1/3 szklanki.
Podawać z: zapiekanymi szparagami i pomidorami