Kurczak Rozmarynowo-Czosnkowy
Kurczak rozmarynowo-czosnkowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, połówki piersi kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak czosnkowy z rozmarynem, Rosemary & garlic chicken, oraz Rozmaryn-czosnek kurczak i warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając wałka do ciasta, wbijaj kurczaka między 2 arkusze papieru woskowego, aż będą miały jednolitą grubość.
Rozgrzać olej i czosnek na dużej patelni na średnim ogniu, aż olej mieni się i brązy czosnkowe. (Nie spal czosnku.)
Dodać piersi z kurczaka i gotować, aż złoty, 3 do 5 protokół z każdej strony.
Dodaj sól, pieprz, ocet, rosół z kurczaka i rozmaryn. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 3 minuty dłużej lub aż kurczak jest przetargu widłowego.
Kurczaka wyjąć na półmisek i ogrzać. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować sos, aż zgęstnieje lub syropu, 3 do 5 protokół.
Ubij masło i polej kurczaka sosem.