Kurczak Rellenos z sosem śmietanowym z kolendrą i limonką

Kurczak Rellenos z sosem śmietanowym z kolendrą i limonką
Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego dania głównego ? Chicken Rellenos z sosem śmietanowym z kolendrą i limonką może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 409 kalorii , 43 g białka i 22 g tłuszczu . Za 2,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, skórkę z limonki, papryczki chili i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Black Bean Mango Stir Fry z sosem z kolendry i limonki , Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) – A Spicy Middle Eastern Cilantro Sauce i Cilantro Lime Coleslaw .

Instrukcje

1
W najgrubszej części każdej piersi kurczaka zrób kieszonkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
2
Wymieszaj chili i ser Pepper Jack; włóż łyżką do każdej kieszonki. Zabezpiecz wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PepperjackSer Pepperjack
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
3
Na dużej patelni żaroodpornej zrumień kurczaka z obu stron na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
5
Wyjmij kurczaka z patelni i trzymaj go w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj czosnek do patelni; gotuj przez 1 minutę. Wymieszaj serek śmietankowy, bulion i sok z limonki, aż się połączą. Doprowadź do wrzenia. Wymieszaj kolendrę i skórkę z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Wyjmij wykałaczki z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
8
Podawać z sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn