Kurczak Rellenos z sosem śmietanowym z kolendrą i limonką
Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego dania głównego ? Chicken Rellenos z sosem śmietanowym z kolendrą i limonką może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 409 kalorii , 43 g białka i 22 g tłuszczu . Za 2,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, skórkę z limonki, papryczki chili i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Black Bean Mango Stir Fry z sosem z kolendry i limonki , Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) – A Spicy Middle Eastern Cilantro Sauce i Cilantro Lime Coleslaw .
Instrukcje
W najgrubszej części każdej piersi kurczaka zrób kieszonkę.
Wymieszaj chili i ser Pepper Jack; włóż łyżką do każdej kieszonki. Zabezpiecz wykałaczkami.
Na dużej patelni żaroodpornej zrumień kurczaka z obu stron na oleju.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.
Wyjmij kurczaka z patelni i trzymaj go w cieple.
Dodaj czosnek do patelni; gotuj przez 1 minutę. Wymieszaj serek śmietankowy, bulion i sok z limonki, aż się połączą. Doprowadź do wrzenia. Wymieszaj kolendrę i skórkę z limonki.
Wyjmij wykałaczki z kurczaka.
Podawać z sosem śmietanowym.