Chicken Pot Pie wymaga około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.02 za porcję. To danie główne ma 1452 kalorie, 50g białka, oraz 97 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz perłową cebulę, groszek, liście z 4 gałązek pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść kurczaka w dużym garnku i przykryj 1 galonem chłodnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać warzywa i zioła i doprowadzić garnek do wrzenia na średnim ogniu. Dobrze odtłuścić; następnie gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, często odtłuszczając, gdy olej unosi się na powierzchnię. To, co tutaj robimy, to nie tylko gotowanie kurczaka, ale także tworzenie sosu bazowego do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cały Kurczak
Zioła
Baza
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Kurczaka wyjąć na półmisek do ostygnięcia. Kontynuuj gotować bulion z kurczaka przez kolejne 15 minut, aby skondensować smak; powinieneś mieć około 8 filiżanek po zakończeniu. Używając durszlaka, przecedzić bulion z kurczaka do innego garnka i wyrzucić ciała stałe. Kiedy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, rozdrobnij mięso i wyrzuć skórę i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
5
Wytrzyj garnek i połóż go z powrotem na płycie kuchennej na średnim ogniu. Roztopić masło, a następnie ubić mąkę, tworząc pastę. Jest to zasmażka, która będzie działać jako zagęszczacz. Teraz stopniowo wlewaj 8 filiżanek bulionu z kurczaka, ubijając cały czas, aby zapobiec grudkom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Garnek
Piec
6
Ubijamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, aby ugotować skrobiowy smak mąki i zagęścić bulion; powinien wyglądać jak krem z rosołu. Doprawić solą i pieprzem. Wchodzisz w rozdrobnione kurczaka, marchew, perła cebula, groszek, i pietruszka. Wymieszać, aby połączyć i wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Z Rosołu
Rozdrobniony Kurczak
Sól I Pieprz
Cebula Perłowa
Marchew
Pietruszka-nać
Bulion
Mąka Uniwersalna
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Rozmrożone arkusze ciasta francuskiego połóż na lekko zalanej mąką, chłodnej powierzchni. Odwrócić poszczególne naczynia na arkuszu ciasta i, za pomocą ostrego noża, wyciąć okręgi wokół zewnętrznej części misek, nieco większe niż sama miska. Wypełnij crocks 3/4 sposób z mieszaniny kurczaka, upewniając się, że każda porcja ma ładną ilość kurczaka, warzywa, i bulion. Ostrożnie zakryj każdy garnek kółkiem do ciasta, naciskając ciasto wokół obręczy, aby utworzyć pieczęć. Lekko ubić jajko z 3 łyżkami wody, aby umyć jajko i posmarować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Warzywa
Cały Kurczak
Bulion
Ciasto
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Nóż
9
Ciasto posypać parmigiano. Ustawić crocks na arkuszu cookie i przenieść do piekarnika.