Kurczak Podwójnie Gotowany
Podwójnie gotowany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 662 kalorie, 54g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.53 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz daktyle, kurczaka z wolnego wybiegu, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), Obiad gotowany z kurczakiem i jęczmieniem, oraz Kurczak adobo z jajkami na twardo.
Instrukcje
Ustaw stojak na ciasto w dużym garnku, dodaj 3 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Kurczaka natrzeć solą, następnie dobrze spłukać.
Włożyć kurczaka, pierś do góry, do dużej miski żaroodpornej.
Dodaj żołądek, szyję, daktyle i nasiona boxthorn. Ustaw żaroodporną płytkę na górze miski, aby ją uszczelnić, i ostrożnie Ustaw miskę na stojaku w garnku. Przykryj garnek i gotuj na dużym ogniu, aż kurczak będzie bardzo delikatny, około 4 godzin; uzupełnij garnek w razie potrzeby wrzącą wodą.
Ostrożnie wyjmij miskę z kurczakiem z garnka. Za pomocą widelca wyciągnij kurczaka z kości i usuń skórę; umieść w 4 miseczkach do zupy.
Wlać soki na wierzchu wraz z datami.
Podawać z małymi miseczkami sosu sojowego, do maczania.