Kurczak pod cegłą
Kurczak pod cegłą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 33g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.46 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, rozmaryn, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć lekki majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Torty Light Rock jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Ceglany, Kurczak Pod Cegłą, oraz Kurczak grillowany pod cegłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij kręgosłup z kurczaka za pomocą nożyc kuchennych.
Połączyć majonez i kolejne 4 składniki w dużej wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodać kurczaka. Uszczelnij i obróć się w płaszcz. Marynować w lodówce 8 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z marynaty i wyrzucić marynatę.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj kurczaka na patelnię.
Umieść 2 Cegły owinięte folią o dużej wytrzymałości na kurczaku, naciskając, aby spłaszczyć. Gotować 20 minut; przewrócić kurczaka. Zmień położenie klocków. Gotować dodatkowe 20 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Usuń skórę z kurczaka i pokrój na ćwiartki. Pokrój kurczaka.
Podawać z: Sukkotaszem letnim