Kurczak po śródziemnomorsku w sosie bakłażanowm
Kurczak po śródziemnomorsku w sosie z bakłażana wymaga około 5 godzin i 45 minut od początku do końca. Za 4,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 743 kaloriami , 47 g białka i 27 g tłuszczu każda. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ząbki czosnku, sól, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako sos. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 72% . Podobne przepisy obejmują Fusilli z kawałkami bakłażana i kiełbasy - makaron w stylu śródziemnomorskim , Bakłażan i sos pomidorowy oraz Frytki z bakłażana z sosem tzatziki .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze pięć składników.
Dodaj kurczaka; wymieszaj, aby pokryć. Na dużej patelni, partiami zrumień kurczaka na oleju.
Przełożyć do wolnowaru o pojemności 4 qt.
Dodaj wino do patelni, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Wymieszaj z bakłażanem, czerwoną papryką, cebulą, jalapeno, koncentratem pomidorowym, brązowym cukrem i czosnkiem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut. Lekko ostudź.
Przełóż do blendera, przykryj i miksuj do uzyskania gładkiego puree.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do momentu, aż kurczak będzie miękki, dodając oliwki i pietruszkę w ciągu ostatnich 30 minut. Tuż przed podaniem posyp serem feta.