Kurczak po marokańsku
Kurczak po marokańsku zajmuje ok. 50 minut od początku do końca. Na 1,47 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Jeśli masz pokrętło imbir, chermoula Spice mix, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Kurczak W Stylu Marokańskim, Kurczak po marokańsku w słoiku, oraz Kurczak Pieczony Po Marokańsku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu z 1 łyżką oleju. Lekko przyprawić kurczaka i gotować, skórką w dół, przez około 5 minut z jednej strony, aż się zezłoci. Obrócić, a następnie wrzucić cebulę na patelnię. Gotować przez kolejne 5 minut, aż cebula będzie miękka i kurczak złoty na całym.
W międzyczasie, połowę cytryny, a następnie pokroić 1 pół na ćwiartki. Drobno posiekać 1 ćwiartkę (pozostawiając skórę na skórze) i wrzucić do tłuczka i moździerza lub małego blendera. Funt wraz z pozostałym olejem, czosnkiem, imbirem i chermoula zrobić pastę. Dollop do patelni i gotować 1 min więcej, aż można poczuć przyprawy.
Zalać bulion z kurczaka lub warzyw i miód, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień, przykryj i pozostaw do gotowania 20-30 minut, aż kurczak zostanie ugotowany, a sos zgęstnieje i stanie się błyszczący(być może trzeba odkryć patelnię na fi nal 5 minut gotowania). Wymieszać z oliwkami i wycisnąć sok z połowy cytryny.
Posypać kolendrą i podawać z kuskusem lub chlebem.