Kurczak po marokańsku
Jeden garnek marokański kurczak to danie główne, które służy 4. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 60g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $3.92 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka piersi z kurczaka, mielony kminek, pomidor cherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z BBC Good Food ma 72 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Spróbuj Kurczak po marokańsku, Marokański Kurczak Pot Pie, oraz Crock Pot Marokański Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić piersi kurczaka kminkiem i dużą ilością zmielonego czarnego pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej i gotować kurczaka z cebulą przez 4 min. Kurczaka obrócić i gotować przez kolejne 3 min. Cebulę mieszać wokół kurczaka regularnie, jak gotować.
Na patelnię wrzucić pomidory i 250 ml wody i wymieszać z harissą, miodem, cukinią i ciecierzycą. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i gotować przez 15 minut, aż kurczak będzie miękki, a sos lekko zgęstnieje.