Kurczak po karaibsku z brązowym cukrem-Rub z przyprawą orzechową
Karaiby-Style kurczaka z brązowym cukrem-Peanut Spice Rub może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 803 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego chili w proszku, sok z limonki, masło orzechowe gładkie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Brown sugar & Spice Sugar cookie frogs, oraz Szynka z brązowym cukrem i przyprawami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby pocierać przyprawę, połączyć orzeszki ziemne, brązowy cukier, sól, cayenne, zmielony liść laurowy, goździki, gałka muszkatołowa i cynamon w misce. Za pomocą małego, ostrego noża, postrzel każde udo i pałeczkę dwa razy z każdej strony, o głębokości 1/2 cala.
Umieść kurczaka w dużej misce.
Dodaj przyprawę rub i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Grilluj do oznaczonego, około 3 minut na stronę.
Przenieść na patelnię lub blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową. Piec w piekarniku, aż rumiane i gotowane przez, i soki uruchomić jasne, gdy Przekłute widelcem, o 35 protokół.
Wyjąć z piekarnika i przenieść na talerz. Przykryj, aby się ogrzać.
Umieść tortillę na gorącym grillu i gotuj przez 10 sekund z każdej strony, aby oznaczyć.
Usunąć i rozerwać lub pokroić na małe kawałki. (Na przemian, smażyć tortillę, aż chrupiące w 360 stopni F. olej.)
1/4 szklanki soków z patelni odcedzić do małego rondla.
Dodaj bulion z kurczaka, sok z limonki, chili w proszku, sól i kawałki tortilli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Przenieść do blendera, dodać masło orzechowe, i proces na dużej prędkości, aż gładka.
Kurczaka i sos podzielić na 4 talerze i podawać od razu.