Kurczak Po Indyjsku
Kurczak po indyjsku to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.31 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka papryki, pół na pół, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyjski Kurczak Przyprawiony, Indyjski Kurczak Przyprawiony, oraz Indyjski Przyprawiony Grillowany Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić piersi kurczaka mniej więcej na 2 na 2-calowe kawałki.
Wymieszać razem jogurt, czosnek, imbir, kardamon, curry w proszku, płatki chili, kolendra, papryka, miód, sól, i pieprz, aż dokładnie połączone.
Dodać kawałki kurczaka do mieszaniny jogurtu, przykryć, i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub tak długo, jak na noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem.
Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż przezroczyste. Wymieszać pastę pomidorową do równomiernego rozłożenia, a następnie dodać pół na pół. Wsunąć kurczaka i marynatę, dobrze wymieszać i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby ciecz pozostała na niskim wolnym ogniu. Gotować około 15 minut, aż kurczak nie jest już różowy w środku, ale nadal miękkie i wilgotne.
Podawać natychmiast na ryżu basmati.