Kurczak po Bolońsku z Penne

Kurczak po Bolońsku z Penne
Kurczak Bolognese z Penne może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.89 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka marchwi, parmezanu, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne Bolognese, Penne Bolognese, oraz Penne z grzybami Bolognese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać. Gdy olej jest gorący, dodać zmielonego kurczaka i gotować, aż dobrze rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak MielonyKurczak Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodać cebulę, czosnek, marchew, seler, tymianek, i płatki chili i gotować, aż warzywa zmiękną, o 5 do 8 protokół. Ostrożnie rozpuścić patelnię białym winem, skrobając dno patelni drewnianą łyżką. Zmniejsz, aż białe wino zostanie prawie całkowicie odparowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
WarzywaWarzywa
Wino BiałeWino Białe
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
4
Dodać sos pomidorowy i sok i gotować na wolnym ogniu, aż gęsta konsystencja sosu, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SokSok
SOSSOS
5
Gotować penne we wrzącej, osolonej wodzie, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
PennePenne
WodaWoda
6
Odcedzić makaron i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
7
Do sosu dodać kilka łyżek wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
WodaWoda
8
Dodać odsączony makaron do sosu wraz z parmezanem i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
SOSSOS
9
Podawać w dużej misce przyozdobionej listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn