Kurczak pieczony z cytryną i szałwią z karmelizowaną Endywią
Cytryna i szałwia Pieczony kurczak z karmelizowaną Endywią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cytrynę, liście szałwii, piersi z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kurczak Pieczony Z Cytryną I Szałwią, Kurczak pieczony z cytryną i szałwią, oraz Cytryna Szałwia Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Usunąć nadmiar tłuszczu z kurczaka. Plaster cytryny cienkie papierem. Pod skórką kurczaka umieść 2 plastry cytryny i 2 liście szałwii.
Masło ciepła w dużej patelni nad wysokim płomieniem. Dopraw kurczaka solą i pieprzem i umieść skórkę na patelni do złotego koloru. Odwróć się i przesmaruj drugą stronę.
Umieść całą patelnię na stojaku drucianym w piekarniku i gotuj przez 12 do 15 minut lub do czasu zakończenia.
Wyjąć z piekarnika i podawać nad karmelizowaną endywią.
W dużym rondlu rozpuścić masło na małym ogniu.
Dodać czosnek i szalotki i gotować, aż półprzezroczyste o 2 protokół.
Do rondla wstawić endywię, doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 20 minut na małym ogniu, aż endywia będzie miękka.