Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem

Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, paleolitycznego i pierwotnego dania głównego ? Pieczony kurczak z cytryną i rozmarynem może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 235 kalorii , 20 g białka i 16 g tłuszczu . Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup pieprz cytrynowy Lawry's®, kurczaka, przyprawioną sól Lawry's® i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 32% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Pieczony kurczak z jabłkami i rozmarynem , Łatwa pieczona noga jagnięca z czosnkiem, rozmarynem i pietruszką oraz Grillowany kurczak z cytryną i rozmarynem .
Instrukcje
Kurczaka opłucz zimną wodą; osusz papierowymi ręcznikami. W małej misce wymieszaj sól przyprawową, rozmaryn i pieprz cytrynowy. Delikatnie oddziel skórę od mięsa na piersi. Natrzyj mieszanką przypraw mięso pod skórą, na całej zewnętrznej stronie kurczaka i wewnątrz jamy.
Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cale nieprzywierającym sprayem do gotowania; włóż kurczaka piersią do góry. Piecz w piekarniku nagrzanym do 400 stopni Fahrenheita przez około 70 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część kurczaka osiągnie 180 stopni Fahrenheita.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.